İZMİR ‘Türkiye girişimcilikte altın çağını yaşıyor’
3 mins read

İZMİR ‘Türkiye girişimcilikte altın çağını yaşıyor’

“`html

Türkiye Girişimcilikte Yeni Bir Dönem Başlatıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, Türkiye’nin girişimcilik alanında büyük bir devrim yaşadığını vurguladı. Çoştu, “Türkiye, girişimcilik ekosisteminde önemli bir sıçrama yaptı. Girişimcilik, güçlü insan kaynağı ile destekleniyor. Bizim hedefimiz, 2030 yılına kadar Türkiye’den 100 bin yeni girişim çıkarmak” ifadelerini kullandı.

İzmir’de, İzQ İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi çatısı altında kurulan İzmir’in ilk dijital deneyim merkezi olan İzQ Dijital Deneyim Merkezi‘nin açılışı, çeşitli kuruluşların desteği ile gerçekleştirildi. İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve Ege İhracatçılar Birliği (EİB) gibi önemli yapılar tarafından desteklenen bu merkez, sanal ve artırılmış gerçeklik uygulamalarıyla eğitim gören öğrencilere ve diğer ziyaretçilere dijital deneyim sunacak. Açılışa pek çok iş dünyası temsilcisi ve devlet yetkilisi katıldı.

Geleceğin Teknoloji Üssü: Türkiye

Çoştu, Türkiye’nin son 10-20 yılda teknoloji alanında büyük ilerlemeler sağladığını belirtti. “Türkiye, geleneksel olarak güçlü bir sanayi ülkesiydi ve şimdi teknoloji üretiminde de önemli bir yere geldi. 104 teknoparkta 10 binden fazla teknoloji firmasıyla, 1600’den fazla Ar-Ge ve tasarım merkezi ile ülkemiz, teknoloji alanında her geçen gün büyüyen bir güç haline geliyor.” dedi.

Son 20 yılda Ar-Ge alanında büyük bir atılım yaşandığını söyleyen Bakan Yardımcısı, “Ar-Ge insan kaynağımız 30 binden 300 bine çıkmış durumda. Bunun yanı sıra, Ar-Ge için ayırdığımız kaynak da katlanarak artmış ve günümüzde 16 milyar dolara ulaşmıştır. Bu başarı, Türkiye’yi İspanya ve İtalya gibi ülkelerin önüne geçirdi.” şeklinde konuştu.

Yeni Fırsatlar, Yeni İnisiyatifler

Çoştu, dünya genelinde yaşanan teknoloji devriminin Türkiye gibi ülkeler için fırsatlar sunduğunu ifade etti: “Elektrikli araçlar gibi alanlarda önemli adımlar attık. TOGG ile güçlü bir şekilde bu sektöre girmekteyiz. Batarya, yenilenebilir enerji ve çip teknolojilerinde de şanslar bizi bekliyor. Türkiye’yi, küresel teknoloji üretim merkezi haline getirme hedefindeyiz.” dedi.

Büyük İhtiyaç: Girişimciler

Çoştu, “Dijital ve yeşil dönüşüm süreçlerine katkı sağlamak için yeni girişimciler ve inovasyon faaliyetlerine ihtiyacımız var. Girişimcilik, Türkiye Yüzyılı’nın motor gücü olacak.” diye ekledi.

Türkiye’nin Genç Nüfus Avantajı

Türkiye’nin genç nüfusunun, girişimcilikte büyük bir potansiyel sunduğunu belirten Çoştu, “Girişimcilik, nitelikli insan kaynakları ile gerçekleşiyor ve biz bunun potansiyelini değerlendirmeliyiz.” şeklinde konuştu.

İzQ Projesinin Önemi

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzQ projesinin amacının gençlerde bilim ve teknoloji farkındalığını artırmak olduğunu belirtti. “Bu merkez ile genç girişimcilerimizi destekleyecek ilham verici deneyimler sunmayı hedefliyoruz. İzQ, geleceğin girişimcilerinin yetişmesi için bir örnek teşkil edecektir.” dedi.

Konuşmaların ardından Çoştu, İzQ Dijital Deneyim Merkezi’ni ziyaret ederek çocukların deneyimleri hakkında bilgi aldı ve açılışta kurdele kesildi.

Haber: Seza Nur ALPDÜNDAR – Kamera: Can ÇUBUKÇUOĞLU, İZMİR

“`

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir